KyraCat - Legyél önmagad!

Believe in Yourself * Nőies tanfolyamok, alakformálás, stílustanácsadás

Megosztás

Facebook

Kapcsolat

Tel: +36-20/382-3406
E-mail: info@kyracat.com

KyraCat Tánc és mozgás programok:

ROXY Stúdió

1135 Budapest, Tátra utca 4.

Fotózás és Glamour Programok:

WTAMASSTUDIO

Teréz stúdió - kis létszámú, glamour fotózások

1066 Budapest, Teréz krt. 6.

Paulay stúdió - nagy létszámú csoport, lánybúcsúk, átalakító programok

1061 Budapest, Paulay Ede utca 7-9.

Mi fán terem az egészséges bugyi?

2015.02.27.

Az alsóneműk méretükben, anyagukban, formájukban mind az adott kor divatját követik, ám a divat nem mindig őrzi meg egészségünket.
Amikor bugyit választunk, nem gondoljuk, hogy akár egészségügyi problémákat is okozhatunk magunknak egy-egy szexi darabbal. Dr. Cseh Erika nőgyógyász szakértő beszélt a Csak csajokban arról, hogy milyen egészségügyi gondokat okozhat egy rosszul megválasztott bugyi és mely típusú bugyik viselete ajánlott egészségügyi szempontból.

A megfelelő fehérnemű kiválasztásánál fontos a következő pontokon végigmennünk:

A fehérnemű mérete:

Mind a túl nagy, mind pedig a túl kicsi alsónemű okozhat problémát. A túl nagy fehérnemű összegyűrődhet és ezáltal esetleg kidörzsölheti a bőrfelületet. A szűk bugyik is irritációt okozhatnak a szeméremtesten. Érdemes vásárlás előtt magunkhoz próbálni a kiválasztott fehérnemű méretét, így megóvhatjuk magunkat a méretproblémák okozta későbbi egészségügyi gondoktól.

A fehérnemű anyaga:

Dr. Cseh Erika a fehérnemű esztétikuma elé helyezi annak anyagát. Mindenképpen a természetes anyagokból, pamutból készült alsóneműket ajánlja. A csipke és egyéb műszálas fehérneműk szintén irritációt okozhatnak, mindemellett kellemetlen nőgyógyászati problémákat okozhatnak (pl.: hüvelyi folyás, candida)

A fehérnemű formája:

A szűkebb, tanga fazonok manapság igen népszerűek, hiszen a testhez simuló lenge ruhadarabokban is észrevétlen marad. Ez a forma azonban a hüvelyi folyások táptalaja lehet. A tanga vékony pántja megteremti a hidat, hogy a végbél felől eljussanak a kórokozók a hüvelybe. Fontos hangsúlyozni, hogy nem mindenkinek okoz nőgyógyászati problémát ez a forma.

Ezen kívül szakértőnk arra is felhívja a figyelmet, hogy ne használjunk minden nap tisztasági betétet, mert a tangához hasonlóan a hüvely és a végbél közötti rész nagyobb eséllyel ér egymáshoz, ami candida és egyéb nőgyógyászati betegségek kialakulásához vezethet.

A bugyit évszázadokkal ezelőtt csak erkölcstelen perszónák viselték. De vajon milyen legyen az egészséges alsónemű?

Egy ember átlagosan 300 ezer órát, azaz 35 évet tölt el az életéből tangában, slipben vagy fecskében, boxerben. De talán kevesen gondolják, hogy ezek a gyönyörű fehérneműk akár egészségünkre is veszélyesek lehetnek. Nem elegendő csak a formára ügyelni. Az egészséges fehérneműk legfontosabb tulajdonsága, hogy testbarát alapanyagból készülnek.

Azonban gyakori tévhit, hogy csak a 100 százalékos pamut az ideális. A tiszta pamut fehérneműk már az első mosás után elveszítik alakjukat, ezért szükséges a műszál adalék. A műszál biztosítja, hogy a kelme fényes legyen és hozzáidomuljon a testhez. A legtöbb olcsó termék nem engedi a bőrt lélegezni, sőt irritálja azt. Ezért a test legintimebb részei be is gyulladhatnak.

meddőség kialakuláshoz a rossz alapanyagú, nem szellőző fehérneműk is hozzájárulhatnak. A legkeresettebbek manapság a tanga bugyik. Ezek formájuk miatt okozhatnak sérüléseket.

A fehér, érzékenybőrű nőknél nagyobb a valószínűsége a gyulladásnak, ezért nekik különösen oda kell figyelniük arra, hogy mit viselnek szoknyájuk alatt.

De milyen választék áll a férfiak rendelkezésére?

A férfiak körében ma boxer alsó diadalmaskodik, amihez hasonlót a század elején nagyapáink is viseltek. Később divatba jött a nők bugyijához hasonló változat, a szoros slip, azaz a fecske alsó.

De vajon melyiket ajánlja az orvos?

A herék már embriókorban éppen azért vándorolnak le az alhasból, hogy a testnél alacsonyabb hőmérsékletű helyen legyenek. Így a túl szoros alsónadrág viselete súlyos következményekkel járhat, hiszen nem teszi lehetővé a nemi szervek szabad mozgását. Neki szorítja a heréket a testnek és ezek felmelegednek.

A feszes fecske alsó tehát a férfiak nemzőképességét negatívan befolyásolhatja. Létezik azonban olyan élethelyzet, amikor kifejezetten ez a viselet ajánlott. Sportoláskor ugyanis a fecske típus védi a heréket a sérüléstől.

Magyarország fehérnemű kérdésben még konzervatívnak számít, mert a fehérnemű háromnegyede fehér színben kel el. Egyes estekben azonban a festék is okozhat panaszokat.

Magyarországon egy nő átlagosan évente öt bugyit vásárol. A férfiak négy alsóhoz jutnak. De nem mindegy, hogy milyenhez. Hiszen ami divatos, az nem mindig egészséges. Ha túl szoros és bevág vagy rossz minőségű műszálból készül, akkor inkább ne vásároljuk meg. Egészségünk megóvása érdekében inkább döntsünk a minőség mellett.

vissza

Hozzászólások